У Києві збирають гроші на Десятинну церкву

15.09.2015, 10:13
У Києві збирають гроші на Десятинну церкву - фото 1
Фундамент Десятинної церкви в Києві відновлять за гроші киян. Роботи на території пам'ятки, побудованої Володимиром Великим ще у десятому столітті, вже почали, повідомляє ТСН.

Десятинка.pngФундамент Десятинної церкви в Києві відновлять за гроші киян. Роботи на території пам'ятки, побудованої Володимиром Великим ще у десятому столітті, вже почали, повідомляє ТСН.

У планах – законсервувати оригінал фундаменту, що лишився. На його місці – відтворити точну копію. Днями вже розпочнуть вивозити сміття з території. Як завершать, довкола пам'ятки залишать скляний паркан чи зовсім його приберуть. Закінчити роботи планують до нового року.

Київська влада також пообіцяла впорядкувати територію довкола історичної споруди. Зокрема з боку вулиці Володимирської розчистити вхід до церкви від яток із сувенірною продукцією та припаркованих машин.

Загалом на проект потрібно 800 тисяч гривень. Та нині є лише 68 тисяч. Тож усіх небайдужих запросили фінансово долучитися до реставрації.

"Після відновлення фундаментів, після упорядкування всієї території – буде табличка, де буде прізвище кожного, хто долучився до відновлення нашої сакральної пам'ятки – фундаментів Десятинної церкви", - заохотила долучатися до проекту активістка Марина Соловйова.

Напередодні надійшла інформація, що стосується іншої столичної пам'ятки княжих часів. Як повідомлялося, суд заборонив скандальне будівництво біля Софійського собору.