• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській лаврі відновлять надгробок Костянтина Острозького...

У Києво-Печерській лаврі відновлять надгробок Костянтина Острозького

28.01.2015, 11:43
Історики та культурологи почали роботу над відновленням надгробку у Києво-Печерській лаврі видатного українського державного і військового діяча часів Польсько-Литовської держави Костянтина Острозького

Історики та культурологи почали роботу над відновленням надгробку у Києво-Печерській лаврі видатного українського державного і військового діяча часів Польсько-Литовської держави Костянтина Острозького, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Для реалізації цього завдання вже створений Громадський оргкомітет. Ця ініціатива вже неодноразово, протягом кількох десятиліть, висловлювалась як українськими істориками, архітекторами та науковцями, так і литовською стороною. Тому, на думку громадськості, сьогодні було б справедливо відновити надгробок князю К. Острозькому, який у XVI столітті було встановлено на місці його поховання – у Києво-Печерській лаврі.

Проектом відтворення Успенського собору, розробленого в кінці 1990-х років, було передбачено відновлення втраченого надгробка. Проте це проектне рішення досі не було реалізовано через брак коштів.