• Головна
  • Новини
  • Польське міністерство профінансує реставраційні роботи у 4 храмах Львова...

Польське міністерство профінансує реставраційні роботи у 4 храмах Львова

19.05.2014, 15:05
У межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини» у цьому році проведуть реставраційні роботи у чотирьох храмах Львова.

У межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини» у цьому році проведуть реставраційні роботи у чотирьох храмах Львова.

Як інформує прес-служба міськради, роботи виконуватимуть спільно українські та польські реставратори, а фінансує їх Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща.

У цьому році будемо продовжувати роботи на тих об'єктах, на яких вони тривали в попередні роки. Це Вірменська катедра, Латинська катедра, церква Петра і Павла, а також церква св.Антонія.

Цього року, можливо,то у Латинській катедрі буде закінчена реставрація та консервація вівтаря Вишневецьких. Вартість цьогорічного етапу реставраційних робіт тут складає 500тис. злотих.  У Вірменській катедрі  продовжуватимемо реставрацію розпису Яна Генріха Розена, також у цьому році буде розпочата реставрація та консервація колони св.Христофора, яка є в проході від вул.Вірменської до вул.Лесі Українки. Вартість цьогорічного етапу робіт з реставрації розписів складає 100 тис. злотих, а колони – 40 тис. злотих. Загалом, з 2006 та 2013 роки міністерство склало у реставраційні роботи Вірменської церкви близько 1, 6 млн злотих», - зазначив представник  Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща Міхал Міхальські.

У церкві Петра і Павлів цьому році польські та української студенти академій мистецтв під наглядом їхніх викладачів виконуватимуть роботи з консервації стінопису лівої нави. Про це інформує «Вголос».