• Головна
  • Новини
  • Триває реставрація внутрішніх розписів Трапезного храму Києво-Печерської лаври...

Триває реставрація внутрішніх розписів Трапезного храму Києво-Печерської лаври

27.11.2013, 09:30
Триває реставрація внутрішніх розписів Трапезного храму Києво-Печерської лаври - фото 1
За ходом ремонтно-відновлювальних робіт у храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських (Трапезному) 22 листопада ознайомився намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Трапезний_храм_Лаври.jpgЗа ходом ремонтно-відновлювальних робіт у храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських (Трапезному) 22 листопада ознайомився намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Спільно з генеральним директором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомиром Михайлиною владика Павло провів технічну нараду в храмі, що реставрується.

У ході огляду трапезної палати реставратори розповіли про вже виконані роботи та про ті, що заплановано зробити найближчим часом.

Також було оглянуто внутрішнє приміщення храму для подальшого оздоблення стін і стелі. Про це повідомляє УНІАН-релігії.

Довідка: Трапезна церква Св. Антонія і Феодосія Печерських з палатою — пам'ятка архітектури кінця XIX ст., наймолодший храм Києво-Печерського монастиря. Будівництво трапезних при монастирях було спричинене Студійським статутом, який передбачав спільне харчування ченців.

Перша Трапезна палата монастиря, побудована у XII столітті, не зберігалась і про її архітектуру нічого не відомо. Друга Трапезна палата із церквою Св. Петра і Павла була відбудована в стилі українського бароко, але у 1893 році її також зруйнували. Сучасна Трапезна палата з церквою побудована у 1895 році, з 1990 року в церкві регулярно проводяться богослужіння. З 1992 року храм є кафедральним собором Києва (УПЦ).