• Головна
  • Новини
  • Інтер’єри Успенського собору Лаври відреставрують за 20 млн гривень...

Інтер’єри Успенського собору Лаври відреставрують за 20 млн гривень

10.10.2013, 13:55
Інтер’єри Успенського собору Лаври відреставрують за 20 млн гривень - фото 1

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник 9 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-Реставрація» на реставраційне відтворення інтер’єрів Успенського собору вартістю 19,79 млн грн.

3516cf9-lavry-otdat-tserkvi-m.jpgНаціональний Києво-Печерський історико-культурний заповідник 9 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня «Україна-Реставрація» на реставраційне відтворення інтер’єрів Успенського собору вартістю 19,79 млн грн. Про це повідомляє сайт «Коментарі. Київ» з посиланням на «Наші гроші».

Гроші виділено з державного бюджету. Потрібно до кінця року провести роботи з реставрації живопису в інтер’єрах собору «з метою відкриття об’єкту для екскурсійного огляду і проведення богослужіння».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Уютный дом», яке раніше встигло отримати підряди по реставрації об’єктів Лаври на 115,88 млн грн.

Засновниками майстерні «Україна-Реставрація» Микола Орленко і Олександр Лонський, колишні менеджери корпорації «Укрреставрація», яка зараз управляється представниками керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році, на будівельно-реставраційні роботи у Києво-Печерській Лаврі було проведено тендери на 284,76 млн грн.