• Головна
  • Новини
  • Церкві Юра в Дрогобичі повернуть втрачений сто років тому декор...

Церкві Юра в Дрогобичі повернуть втрачений сто років тому декор

19.06.2013, 10:34
Церкві Юра в Дрогобичі повернуть втрачений сто років тому декор - фото 1
Стародавньому дрогобицькому храму святого Юра 22 червня в урочистій обстановці повернуть втрачену частинку давнього кованого декору.

1287242-p.jpgСтародавньому дрогобицькому храму святого Юра 22 червня в урочистій обстановці повернуть втрачену частинку давнього кованого декору.

Металевий елемент загубився близько ста років тому і тільки недавно його віднайшли під підлогою дзвіниці храму.

Про це ZAXID.NET повідомили у творчому об’єднанні «Кактус».

20-22 червня на подвір’ї церкви Юра у Дрогобичі творче об’єднання «Кактус» та музей «Дрогобиччина» другий рік поспіль організовують мистецьку студію під відкритим небом «Плащ Юра». Це колективний творчий процес, який триває 3–4 дні та завершується спільною інсталяцією на території сакрально-музейного комплексу.

За словами організаторів, мета проекту «Плащ Юра» – збереження актуальності місця, адаптація середовища до культурних потреб нового часу. Адже церква Юра – це не лише туристичний об’єкт, вона має потенціал центру сучасної культури, що базується на традиціях, трансформує їх та робить цікавим для нового покоління митців.

Церква Юра – древній дрогобицький храм XV–XVII ст., який своїми довершеними архітектурними формами, розкішними іконостасами та багатим стінописом уже сотні років зачаровує гостей міста та є особливою гордістю не одного покоління дрогобичан. Архітектурний комплекс церкви Юра належить до переліку церков Карпатського регіону українсько-польського прикордоння, що претендують на статус пам’яток світового значення у списку ЮНЕСКО.

Веб-панораму місця проведення студії можна оглянути тут.