• Головна
  • Новини
  • У Львові на благодійному ярмарку збиратимуть кошти на реставрацію дерев’яних храмів...

У Львові на благодійному ярмарку збиратимуть кошти на реставрацію дерев’яних храмів

12.09.2012, 17:04
У Львові на благодійному ярмарку збиратимуть кошти на реставрацію дерев’яних храмів - фото 1
На початку акції товари продаватимуть за ціною 200 грн. Пізніше кожні 15 хвилин ця ціна знижуватиметься на 25 гривень.

Як повідомили ZAXID.NET організатори, 15 вересня з 15:00 по 17:00 в палаці Сапіги (вул. Коперніка, 40а) на ярмарку можна буде придбати сувеніри та антикварні речі, пожертвувавши кошти на благодійну справу.

На початку акції товари продаватимуть за ціною 200 грн. Пізніше кожні 15 хвилин ця ціна знижуватиметься на 25 гривень.

Виручені кошти підуть на потреби збереження та реставрації старовинних дерев’яних  церков Львівщини (церква Св.Микити у селі Дернів Кам’янко-Бузького району, церква Св. Івана Богослова у селі Клекотів Бродовського району та церква Вознесіння Господнього у селі Волиця-Деревлянська Буського району).

храми_дерев..jpg

«Також, якщо у Вас припадають пилом непотрібні Вам книги, сувеніри, картини, значки, поштові марки, монети та інший антикваріат, Ви можете їх пожертвувати до 15 вересня для продажу на благодійному ярмарку і таким чином допомогти врятувати цінні пам’ятки народної архітектури, які перебувають у аварійному стані», - закликають організатори.

Акція відбувається за сприяння ГО «Мозаїка» та в межах програми «Майстерня громадської активності», за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойсса Фонду ім. Роберта Боша та «Української мережі освіти дорослих та розвитку інновацій».

Контакти для благодійних пожертв:

Номер телефону:  (032) 297 58 52, (097) 130 38 03

Електронна пошта:  [email protected], [email protected].

Або за адресою: Львів, вул. Коперніка, 40а.

Довідка

Церква св. Микити у Дернові - споруджена 1666 року. Вважається одним з кращих зразків дерев’яної архітектури Галичини. Унікальна тим, що дійшла до наших часів в автентичному вигляді, без жодних перебудов. Зараз церкві потрібна заміна гонту та конструкції даху.

Церква св. Івана Богослова в Клекотові - збудована без жодного цвяха 1686 року. Зараз церква в аварійному стані. Кожен елемент споруди втратив несучу здатність і храм може обвалитися. Необхідно виконати проектно-кошторисну документацію, виведення церкви з аварійного стану та її реставрацію.

Церква Вознесіння Господнього у Волиці-Деревлянській – є пам’яткою архітектури національного значення, збудована в 60-х роках XVII століття. У січні 2012 з неї було викрадено чотири унікальні ікони XVII століття, намальовані пензлем відомого галицького іконописця Івана Рутковича. Церкві потрібна протизламна та протипожежна сигналізація.