• Головна
  • Новини
  • Меценат готовий за будь-які гроші викупити ікону і передати її Церкві...

Меценат готовий за будь-які гроші викупити ікону і передати її Церкві

20.07.2012, 14:02
Меценат готовий за будь-які гроші викупити ікону і передати її Церкві - фото 1
Меценат Олег Зданович, який передав Церкві ікону «Малочернетчинський Спас», заявив про те, що готовий викупити за будь-які гроші викрадений Корсунський образ Богородиці.

іконаМеценат Олег Зданович, який передав Церкви ікону «Малочернетчинський Спас», заявив про те, що готовий викупити за будь-які гроші викрадений Корсунський образ Богородиці.

Про це колекціонер і меценат заявив на прес-конференції в Сумах, повідомляє Православіє в Україні.

За словами Олега Здановича, він готовий взяти особисту участь також і в пошуку і поверненні вкраденої зі Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми Корсунської ікони Божої Матері. О.М.Здановіч сказав, що міг би стати посередником і під особисті гарантії анонімності посприяти тому, хто в даний час володіє ураденою іконою, повернути її в храм.

Також колекціонер заявив, що готовий викупити ікону за будь-які гроші і передати її законному власникові - Сумській єпархії, щоб шанована чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, як і набутий Малочернетчинський образ Христа Спасителя, знову повернувся в храм.

Корсунську ікону Богородиці викрали в березні 2009 року. Ікона відома в народі як Шпилівська. Назвали її так після того, як сліпа від народження дівчинка прозріла, приклавшись до неї. Це сталося в селі Шпилівка на Сумщині. У Сумах восени щорічно проходив хресний хід з цією іконою по центру міста. Протягом трьохсот років шанована святиня перебувала в кафедральному соборі та прославилася безліччю зцілень.

Нагадаємо, що 15 липня Олег Зданович урочисто передав Церкві ікону Спасителя, відому як Малочернетчинський образ Христа «Хліб Життя».