• Головна
  • Новини
  • У Києві під Андріївською церквою небезпечно зсунувся ґрунт...

У Києві під Андріївською церквою небезпечно зсунувся ґрунт

02.07.2012, 10:27
У Києві під Андріївською церквою небезпечно зсунувся ґрунт - фото 1
У Києві під Андріївською церквою небезпечно зсунувся ґрунт. Туристи гуляють на оглядовому майданчику, який фактично повис у повітрі.

Андріївська церкваУ Києві під Андріївською церквою небезпечно зсунувся ґрунт. Туристи гуляють на оглядовому майданчику, який фактично повис у повітрі.

Як передає кореспондент ТСН, оглядовий майданчик з боку Дніпра повис у повітрі, проте для туристів двері церкви відчинені, а місце обвалу замасковане спеціальною сіткою. Землею, яка зсунулася з пагорба, завалило весь тротуар на маленькій алеї художників – бічному провулку Андріївського узвозу.

Це сталося вночі у п'ятницю, 29 червня, та о дев'ятій ранку прибирання ще ніхто не починав. Тому сотні кілограмів ґрунту художники виносили самотужки. Олена, яка зранку прийшла на роботу, на своєму місці побачила купи глини та тріщини на опорних стовпах. Жінка розповіла, що їй вже давно тут було лячно, адже з боку фасаду пагорб біля Андріївського храму укріплювали, а тут – роботи провели нашвидкуруч, за кілька днів. Художники, які працюють тут роками, розповіли, що ґрунт поплив після того, як звідси прибрали дерева, які корінням утримували землю. А обвал може статися на тому місці, де тисячами гуляють люди.

Біля храму у п'ятницю працювали лише охоронці та екскурсоводи. У адміністрації був вихідний. У приймальні пояснили, що зсув – то не їхній клопіт: "Ми-то тут до чого? Це що, церковне щось обвалилося, чи що?" У заповіднику Софія Київська, до якого належить і Андріївська церква, заявили, що про проблему біля храму знають, але щонайменше до понеділка починати роботи з укріплення пагорба ніхто не буде, бо – в Україні вихідні.