З фасадів Трапезної Церкви у лаврі зняли ікони

23.05.2012, 14:31
З фасадів Трапезної Церкви у лаврі зняли ікони - фото 1
Співробітники реставраційної майстерні творів мистецтва НаціональногоКиєво-Печерського історико-культурного заповідника демонтували 16 ікон, які понад 100 років перебували на фасадах другого ярусу Трапезної церкви Святих Антонія і Феодосія Печерських.

lavra_ikonaСпівробітники реставраційної майстерні творів мистецтва Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника демонтували 16 ікон, які понад 100 років перебували на фасадах другого ярусу Трапезної церкви Святих Антонія і Феодосія Печерських. Протягом наступних кількох місяців вони будуть відреставровані. Про це kievpress повідомила завідувачка майстерні Світлана Гага.

За її словами, на спільному засіданні вченої та науково-реставраційної ради заповідника було прийнято рішення про здійснення демонтажу ікон, які зараз перебувають в незадовільному стані, і проведення комплексу необхідних консерваційно-реставраційних заходів.

Самі ікони виконані на металевій основі професійними майстрами наприкінці XIX ст. Особливу історико-культурну цінність цим пам'ятникам додає те що, що виготовлені вони були спеціально для Трапезної церкви, і були встановлено та освячено разом з нею.