Десятинну церкву побудують на новому місці

30.06.2011, 12:42
Десятинну церкву побудують на новому місці - фото 1
Відроджувати Десятинну церкву будуть не на фундаменті древньої Десятинної церкви, а в стороні.

desyat_cerkva.jpgВідроджувати Десятинну церкву будуть не на фундаменті древньої Десятинної церкви, а в стороні. Про це розповів головний архітектор української столиці Сергій Целовальник, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Кiyany.obozrevatel.
 
Він повідомив, що разом з архимандритом Гедеоном і керівником робочої групи Юрієм Мірошниченком побував у Митрополита Київського і всієї України Володимира з макетом дитинця і пропозицією можливого зведення храму поруч з фундаментом.

Целовальник пояснив, що ставити церкву на фундаменті не можна, а владика Володимир у свою чергу благословив значний зсув нового храму з цього місця. Головний архітектор Києва зазначив, що мова йде не про храм або монастирі, а про комплекс кремля, дитинця, в якому здійснять музеєфікацію залишків фундаменту Десятинної церкви, організують місця для виконання туристичних функцій.
 
Нагадаємо, днями настоятель Десятинного монастиря архимандрит Гедеон (Харон) заявив, що будівництво Десятинного храму має стати останньою крапкою в об'єднанні Київського і Московського Патріархатів.