• Головна
  • Новини
  • М. Томенко стурбований долею Десятинної церкви і пропонує міський референдум...

М. Томенко стурбований долею Десятинної церкви і пропонує міський референдум

23.05.2011, 10:44
М. Томенко стурбований долею Десятинної церкви і пропонує міський референдум - фото 1
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що долю Десятинної церкви в Києві повинна вирішувати громадськість столиці.

Tomenko.gifЗаступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що долю Десятинної церкви в Києві повинна вирішувати громадськість столиці. З

Як повідомила ЛІГАБізнесІнформ прес-служба політика, М. Томенко відзначив, що "сьогодні деякими чиновниками і політиками виношується ідея забудувати фундамент однієї з найважливіших пам'яток української історії" пафосною церквою. "Однак це не означає, що таку ідею підтримують фахівці, кияни і взагалі суспільство", – підкреслив М. Томенко. 

М. Томенко підкреслив, що сьогоднішнє керівництво Київміськадміністрації не обиралося киянами, тому єдиним варіантом демократичного, справедливого і професійного вирішення питання, на його думку, є винесення питання долі Церкви на міський референдум. "Ситуація, що склалася навколо Десятинної церкви свідчить, що долю залишків видатної пам'ятки Київської Русі повинні вирішувати не тільки чиновники КМДА або кілька священиків, а повинні вирішувати всі кияни", – зазначив М. Томенко. 

Як РІСУ повідомляла, цими днями в якості кращої концепції реставрації Десятинної церкви комісія обрала проект УПЦ (МП).