• Головна
  • Новини
  • ЮНЕСКО не виключатиме Софію Київську та Києво-Печерську лавру зі своїх списків...

ЮНЕСКО не виключатиме Софію Київську та Києво-Печерську лавру зі своїх списків

21.03.2011, 14:13
ЮНЕСКО не виключатиме Софію Київську та Києво-Печерську лавру зі своїх списків - фото 1

Собор Софія Київська та пов'язані з ним монастирські споруди не будуть виключені зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, заявив Міністр культури України Михайло Кулиняк. Таким чином, побоювання деяких людей щодо такої загрози безпідставні, сказав Міністр на засіданні громадської гуманітарної ради

Софія-Київська.jpgСобор Софія Київська та пов'язані з ним монастирські споруди не будуть виключені зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, заявив Міністр культури України Михайло Кулиняк. Таким чином, побоювання деяких людей щодо такої загрози безпідставні, сказав Міністр на засіданні громадської гуманітарної ради, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Інтерфакс-Релігія та сайт українського уряду.

Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - природні або створені людиною об'єкти, пріоритетними завданнями щодо яких є збереження та популяризація через їхню особливу культурну, історичної або екологічної значимості.

Станом на 3 серпня 2010 року в списку світової спадщини - 911 об'єктів (після змін, внесених на 34-й сесії, що проходила в Бразиліа з 25 липня по 3 серпня 2010 року). З об'єктів, що входять до списку, 704 є культурними, 180 - природними і 27 - змішаними.