• Головна
  • Новини
  • Представники УПЦ увійшли до складу наглядової ради Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника...

Представники УПЦ увійшли до складу наглядової ради Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника

23.02.2011, 14:27
Представники УПЦ увійшли до складу наглядової ради Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника - фото 1
Наглядову раду, до якої увійшли церковні єрархи, відомі діячі науки, культури, представники місцевих органів влади, а також органів місцевого самоврядування і громадськості, створено з метою забезпечення ефективного контролю за діяльністю Національного заповідника.

Lavra_w.jpgЗгдіно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 123-р, засновані наглядові ради національних заповідників, що відносяться до галузі управління Міністерства культури.

До складу наглядової ради Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника від Української Православної Церкви затверджені намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архиєпископ Павел (Лебідь), ректор Київської духовної академії і семінарії архиєпископ Антоній (Паканич), ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського монастиря Серафима (Шевчик).

Наглядову раду, до якої увійшли церковні єрархи, відомі діячі науки, культури, представники місцевих органів влади, а також органів місцевого самоврядування і громадськості, створено з метою забезпечення ефективного контролю за діяльністю Національного заповідника. Про це повідомляє офіційний сайт Києво-Печерської лаври.