• Головна
  • Новини
  • Депутати перевірять ефективність використання коштів на реставрацію Лаврівського монастиря на Львівщині...

Депутати перевірять ефективність використання коштів на реставрацію Лаврівського монастиря на Львівщині

21.02.2011, 10:28
Депутати перевірять ефективність використання коштів на реставрацію Лаврівського монастиря на Львівщині - фото 1
Після відвідин Лаврівського монастиря, що в Старосамбірському районі, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич був вражений, що досі не поховано останки монахів, які зберігаються в дзвіниці монастирської церкви.

Oleg_Pankevych.jpgПісля відвідин Лаврівського монастиря, що в Старосамбірському районі, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич був вражений, що досі не поховано останки монахів, які зберігаються в дзвіниці монастирської церкви.

«Представники районної державної адміністрації нарікають, що бракує коштів, – зазначив він. – А тим часом на реставраційні роботи в монастирі виділено з бюджету близько двох мільйонів.

Ці гроші скерували на спорудження системи водовідведення, яка мала би захистити пам’ятку архітектури від руйнівної вологості. Однак роботи не завершено, а система відведення не виправдала сподівань: у стінах монастиря й далі збирається вологість», – зазначив Олег Панькевич.

За його словами, питання ефективності використання коштів на відновлення монастиря у Лаврові стане темою розгляду на одному з наступних сесійних засідань, – інфлормує прес-служба Львівської облради.