• Головна
  • Новини
  • Із бюджету Львова цього року буде виділено значні кошти на реконструкцію храмів...

Із бюджету Львова цього року буде виділено значні кошти на реконструкцію храмів

10.08.2010, 12:56
Із бюджету Львова цього року буде виділено значні кошти на реконструкцію  храмів - фото 1
На реконструкцію Домініканського собору виділено 650 тисяч гривень, на церкву Івана Хрестителя – 700 тисяч гривень. Виділятимуть кошти і на інші храми.

Dominicany.jpgПро це 9 серпня на прес-конференції повідомив мер Львова Андрій Садовий.  За його словами, на реконструкцію Домініканського собору виділено 650 тисяч гривень, на церкву Івана Хрестителя – 700 тисяч гривень. За ці кошти облаштують благоустрій та підсилять підпірну стінку.

Eluzavety_Lviv.jpgЯк інформує ЗIK, А. Садовий також повідомив, що на Церкву Єлизавети виділено також 700 тисяч гривень.

«Місто дбає про об’єкти ЮНЕСКО», – заявив мер Львова і додав, що львівські та польські реставратори працюють над відновленням 6 надгробків на Личаківському цвинтарі. «За кошти міського бюджету також реставрують балкони у будинках-пам’ятках архітектури. Загалом буде відновлено 39 балконів на загальну суму 900 тисяч гривень», – сказав мер Львова.

Ivana-Hrestutelya.jpgВін додав, що найближчим часом розпочнуться роботи з реставрації фасаду поліклініки на вулиці Руській. Цього року місто виділило на це 1 мільйон гривень. У церкві Івана Хрестителя планують замінити дах.