• Головна
  • Новини
  • Археологи знайшли на півночі Ефіопії руїни християнського храму...

Археологи знайшли на півночі Ефіопії руїни християнського храму

23.04.2020, 09:43
Археологи знайшли на півночі Ефіопії руїни християнського храму - фото 1

Археологи з Польщі та Італії знайшли на півночі Ефіопії руїни християнського храму. "Місцеве населення знає, що колись в цьому місці був християнський храм, але через поганий стан точно не відомо, до якого періоду він відноситься і як він улаштований", - заявив керівник дослідницького проекту Мікела Гаудіелло.

Археологи з Польщі та Італії знайшли на півночі Ефіопії руїни християнського храму.

"Місцеве населення знає, що колись в цьому місці був християнський храм, але через поганий стан точно не відомо, до якого періоду він відноситься і як він улаштований", - заявив керівник дослідницького проекту Мікела Гаудіелло, передає Gazeta ua з посиланням на vchaspik.ua.

За допомогою дрона вчені розгледіли з повітря залишки споруди і правильно визначили місце розкопок.

У березні почались розкопки. Через пандемію коронавірусу дослідження призупинили через 8 днів. Але все одно вчені змогли зібрати достатньо матеріалу для досліджень.

Знайшли кам'яні колони висотою в кілька метрів, фрагмент напівкруглої апсиди у вигляді кам'яних блоків підлоги і залишки стін. Виявили фрагменти кераміки і кам'яний блок з висіченим написом давньоефіопською мовою. Над перекладом зараз працюють вчені.

Будівлі датують 700-1100 роками нашої ери.

Храм був важливим пунктом на торгових шляхах, що ведуть з глибин Африки в Аксум - столицю християнської держави, яка існувала в перші століття нашої ери.