Давньохристиянський ковчег знайшли у Туреччині

03.03.2020, 10:19
Давньохристиянський ковчег знайшли у Туреччині - фото 1
У Туреччині археологи під час розкопок знайшли камінь, який, за припущенням вчених, був ковчегом від важливої християнської реліквії - Хреста Господнього. Реліквія належала матері Костянтина Великого. Про це повідомляють світові ЗМІ.

У Туреччині археологи під час розкопок знайшли камінь, який, за припущенням вчених, був ковчегом від важливої християнської реліквії - Хреста Господнього. Реліквія належала  матері Костянтина Великого. Про це повідомляють світові ЗМІ.

Роботи проводилися на місці стародавнього храму в місті синоп. В результтаті розкопок дослідники виявили камінь з вибитим на ньому хрестом. 

Вчені стверджують, що знахідка, скоріш за все, слугувала для зберігання певної святої реліквії. За оцінами вчених, найбільш вірогідно, що в ковчезі зберігався шматок дерева, який приписувався Хресту Господньому, на якому власне і був розіп'ятий Ісус Христос.

За переказами, хрест допомогла виявити цариця Олена, мати імператора Костянтина Великого, який відіграв визначну роль в поширенні християнства. 

Розкопки біля храму в Синопі тривають вже біля десятиліття. Це не перша давньохристиянська реліквія, знайдена на цьому місці - раніше археологи вже знаходили тут інші зразки мистецтва періоду, в тому числі і фрески.