В Єрусалимі виявили вулицю, яку побудував Понтій Пілат

23.10.2019, 11:46
В Єрусалимі виявили вулицю, яку побудував Понтій Пілат - фото 1
Археологи виявили вулицю в Єрусалимі, яку побудував Понтій Пілат, римський префект Юдеї, який відомий судовим процесом та розп’яттям Ісуса.

Археологи виявили вулицю в Єрусалимі, яку побудував Понтій Пілат, римський префект Юдеї, який відомий судовим процесом та розп’яттям Ісуса. Про це повідомляє сайт Слово про слово.

Майже 600-метрова вулиця з’єднувала Купальню Сілоам — місце, де паломники могли зупинитися, щоб купатися та отримати прісну воду — з Храмовою горою, найсвятішим місцем юдаїзму. Дослідники вважають, що вулиця ймовірно, використовувалась давніми паломниками на шляху до поклоніння на горі.

Археологічні свідчення про Понтія Пілата є обмеженими, і знахідка проливає трохи світла на те, яким був префект. Факт, що Пілат побудував вулицю, яка допомогла б людям дійти до Храмової гори, говорить про те, що він, можливо, не був таким корисливим і релігійно нечутливим, як стверджують стародавні письменники, вважають дослідники.

Про існування вулиці вчені знали давно, археологи розкопували в цьому районі ще в 19 столітті. Проте до цього часу не знали, коли саме була побудована вулиця.

Щоб дізнатися це, археологи з Управління старожитностей Ізраїлю та університету Тель-Авів викопали землю під вулицею, дійшовши до шпарів, які датуються цим періодом. Вони знайшли десятки монет, останні датуються 30/31 н.е., час, коли історичні записи свідчать, що Понтій Пілат був префектом Юдеї. Відсутність монет з пізніших часів свідчить про те, що більшість або все будівництво було виконано, коли він був префектом.