• Головна
  • Новини
  • В Ізраїлі знайшли водойму, в якій святий Филип міг хрестити вельможного євнуха...

В Ізраїлі знайшли водойму, в якій святий Филип міг хрестити вельможного євнуха

07.02.2018, 09:55
В Ізраїлі знайшли водойму, в якій святий Филип міг хрестити вельможного євнуха - фото 1
Ізраїльські археологи знайшли древню водоймищу, в якій святий Филип міг хрестити вельможного євнуха, як це описано в Діяннях святих Апостолів.

Ізраїльські археологи знайшли древню водоймищу, в якій святий Филип міг хрестити вельможного євнуха, як це описано в Діяннях святих Апостолів 8:26-39.  Про це повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на christianpost.

водойма.png

Ще одне відкриття археологів проливає світло на Біблійні перекази. У поселенні Ейн Ханнія Парк поблизу Єрусалима в результаті розкопок, які тривають тут вже п'ятий рік, знайдено басейн, який, як припускають, є лише одним з декількох водойм, збудованих тут в епоху Візантійської імперії, приблизно в 4-6 століттях нашої ери. Про це повідомляє видання World Israel News.

«Відкриття великого водоймища візантійської епохи стало найзначнішим етапом і відкриттям в ході наших робіт», – говорить Ірина Зілбербод (Irina Zilberbod), керівник розкопок від Ізраїльської служби старожитностей.

«Басейн був побудований у самому центрі великого архітектурного комплексу біля підніжжя храму, який колись тут стояв. Навколо басейну була збудована крита колонада з виходами до житлових будівель. Деякі ранньохристиянські вчені визначали басейн Ейн Ханнія як місце хрещення вельможного ефіопського євнуха, як це описано в Діяннях святих Апостолів 8:26-39, – говорить доктор Ювал Барух (Yuval Baruch), археолог. – Хрещення цього вельможного євнуха святим Филипом було однією з ключових подій у поширенні християнства в цих землях, яке надихало багато поколінь іконописців і художників. Багато вчених і віровчителів прагнули встановити точне місце, де це сталося».

За словами Ірини Зілбербод, поки не вдалося встановити точне призначення басейну – він міг використовуватися для зрошення, як частина ландшафту, або ж для церемоній хрещення. Слід зазначити, що частина цієї ділянки належить Вірменській церкві, і вона проводить тут свої обряди та богослужіння, як і Ефіопська церква. У найближчі місяці роботи на ділянці будуть закінчені, і до басейну буде допущена публіка.