• Головна
  • Новини
  • Києво-Печерському заповіднику передали документи про історію Церкви на еміграції...

Києво-Печерському заповіднику передали документи про історію Церкви на еміграції

13.02.2012, 12:09
Києво-Печерському заповіднику передали документи про історію Церкви на еміграції - фото 1
У виставковому залі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника 10 лютого відбулося урочисте відкриття Міжнародного Благодійного Фонду «Повернення».

Фонд У виставковому залі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника 10 лютого відбулося урочисте відкриття Міжнародного Благодійного Фонду «Повернення». Діяльність Фонду спрямована на повернення в Україну культурних та історичних пам’яток, які з різних причин були вивезені за кордон.

За повідомленням Релігії в Україні, перший віце-президент Фонду «Повернення» Олексій Шереметьєв передав на зберігання Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику документи, листівки, фотографії та листи, які висвітлюють історію діяльності Православної Церкви в еміграції (в США та Європі). Ці документи датовані 1920-1973 роками та повернені Фондом із приватних закордонних колекцій.

Також громадськості презентували унікальну серію портретів «Українські гетьмани», створену Миколою Бітінським - офіцером армії УНР, який в еміграції став відомим художником.

На презентації Фонду були присутні представники Української Православної Церкви, Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, благодійних організацій, народні депутати України, юристи, музейники, представники ЗМІ тощо.

Генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича привітала поважних гостей та висловила надію на плідну співпрацю Заповідника та Фонду «Повернення».