В УПЦ КП вшанували загиблих у II Світовій війні

10.05.2011, 09:45
В УПЦ КП вшанували загиблих у II Світовій війні - фото 1
9 травня 2011 р., в день Перемоги, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяв участь в урочистих заходах, які відбулися в столиці.

filaret.gif9 травня 2011 р., в день Перемоги, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяв участь в урочистих заходах, які відбулися в столиці. Патріарх у супроводі секретаря Священного Синоду єпископа Васильківського Євстратія (Зорі) був присутній на урочистій ході та мітингу-концерті, які на честь свята Перемоги відбулися на Майдані Незалежності. У цих заходах взяли участь керівники держави – Президент України В. Янукович, голова Верховної Ради В. Литвин, Прем’єр-міністр М. Азаров, члени уряду, народні депутати, представники релігійних та громадських організацій, ветерани війни та військовослужбовці.

Напередодні свята, 5 травня 2011 р., з благословення Патріарха Київського Філарета єпископ Євстратій та керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт були присутні на урочистому концерті в столичному палаці «Україна». У заході також брали участь керівництво держави, ветерани, громадські й політичні діячі, інші почесні гості.

9 травня 2011 р. єпископ Васильківський Євстратій на Народному меморіалі поблизу селища Конча-Заспа під Києвом, де перепоховані тіла понад 600 загиблих воїнів, які брали участь у обороні столиці України у 1941 р. та у її визволенні у 1943 р., відслужив панахиду. Владика привітав ветеранів та усіх присутніх зі святом і закликав ніколи не забувати у своїх молитвах загиблих під час війни. Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії.