• Головна
  • Новини
  • Анонс: 21 червня - урочисте посвячення Українського Дому Біблії в Києві...

Анонс: 21 червня - урочисте посвячення Українського Дому Біблії в Києві

19.06.2011, 12:45
Анонс: 21 червня - урочисте посвячення Українського Дому Біблії в Києві - фото 1

Ця дата збігається з 20-літньою річницею від заснування Українського Біблійного Товариства. У зв’язку з ювілеєм відбудеться міжконфесійна зустріч за участю представників провідних християнських церков, що входять до складу Товариства. На урочистості запрошені представники української влади, християнські лідери, журналісти.

logo_ukbs.pngУкраїнське Біблійне Товариство (УБТ) запрошує 21 червня 2011 року о 9.30 на урочисте відкриття і посвячення Українського Дому Біблії, що розташований за адресою м. Київ, вул. Баумана 18.

Ця дата збігається з 20-літньою річницею від заснування Українського Біблійного Товариства. У зв’язку з ювілеєм відбудеться міжконфесійна зустріч за участю представників 16 провідних християнських церков, що входять до складу Товариства. На урочистості запрошені представники української влади, християнські лідери, журналісти.

Дім Біблії стане місцем, де представники різних християнських конфесій, богослови, дослідники і всі бажаючі зможуть отримати найбільш вичерпну інформацію про священну книгу християнства, ознайомитися з перекладами українською мовою, здійсненими видатними діячами нашої держави – Пантелеймоном Кулішем, Іваном Нечуй-Левицьким, Іваном Пулюєм, проф. Іваном Огієнком (митрополитом Іларіоном), Іваном Хоменком і Рафаїлом Турконяком, а також іншими перекладами Біблії різноманітними мовами світу.

З нагоди подвійного свята Українське Біблійне Товариство презентуватиме новий, Четвертий повний український переклад Біблії з давньогрецької мови (Септуагінти). Переклад здійснено лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка архімандритом Рафаїлом Турконяком під редакцією відомих мовознавців і філологів Національної академії наук та провідних університетів України. Богословська експертиза проводилася представниками різних християнських конфесій України, що входять до складу Товариства, а також загальновизнаними українськими і міжнародними фахівцями у сфері біблеїстики та теології.

Інформаційний партнер заходу - Релігійно-інформаційна служба України.

Довідка:

Українське Біблійне Товариство – міжконфесійна християнська організація, заснована 1991 року. Її метою є переклад, друкування і розповсюдження Біблії та біблійної літератури українською мовою й мовами нацменшин, що проживають на території нашої держави. До складу Товариства входять 16 провідних українських конфесій православного, католицького та протестантського віросповідання, а також Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України. Товариство є повноправним членом всесвітньої організації Об’єднаних Біблійних Товариств.

За роки діяльності Товариство випустило і розповсюдило понад 8,1 мільйонів примірників Біблії та іншої біблійної літератури, з яких понад 3 млн. – у рамках різних всеукраїнських благодійних проектів.