• Головна
  • Новини
  • Роль та значення Святого Письма в українській культурі та духовності представлять на міжнародній конференції у Львові...

Роль та значення Святого Письма в українській культурі та духовності представлять на міжнародній конференції у Львові

18.05.2010, 11:56
Роль та значення Святого Письма в українській культурі та духовності представлять на міжнародній конференції у Львові - фото 1
Міжнародна біблійна конференція на тему «Святе Письмо в катехизі, духовності та культурі України» відбудеться 25-26 травня у Львові, в приміщенні Українського католицького університету (УКУ).

exklusiv.gifБіблія.jpgЛЬВІВ — Міжнародна біблійна конференція на тему «Святе Письмо в катехизі, духовності та культурі України» відбудеться 25-26 травня у Львові, в приміщенні Українського католицького університету (УКУ). Спеціально для участі в конференції до Львова приїде Президент Папської ради у справах культури ахиєпископ Джанфранко Равазі.

Як повідомили РІСУ в Катехитично-педагогічному інституті УКУ, відкриє конференцію Предстоятель УГКЦ Патріарх Любомир. Участь у відкритті також візьмуть Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Іван Юркович, Архиєпископ Мечислав Мокшицький, представники обласної та міської влади, зокрема мер Львова Андрій Садовий.

Організаторами заходу є Патріарша катехитична комісія УГКЦ та Катехитично-педагогічний інститут УКУ. Впродовж двох днів українські біблісти ознайомлять учасників конференції з тлумаченням Святого Письма в літургійно-культурному контексті Церкви в Україні, розкажуть про його місце в українській культурі, зокрема літературі, сакральному мистецтві, українській літургійній духовності, а також про його значення у вихованні християнської спільноти. Під час конференції відбуватимуться дискусії, запланована праця з кількох секціях.

Архиєпископ Джанфранко Равазі прочитає учасникам заходу доповіді на тему «Святе письмо та культура» і «Святе письмо та літургія». У рамках конференції відбудеться презентація українського перекладу книги архиєпископа «Коментар Пісні пісень».

Також відбудеться зустріч архиєпископа зі студентською молоддю на тему «Біблія і культура», представлення документу «Тлумачення Святого Письма в Церкві».