• Головна
  • Новини
  • Біблійне товариство та християни Донеччини відзначили День Біблії...

Біблійне товариство та християни Донеччини відзначили День Біблії

19.04.2010, 15:05
Біблійне товариство та християни Донеччини відзначили День Біблії - фото 1
17 квітня у Донецьку відбулось урочисте богослужіння, присвячене Дню Біблії. Участь у заході взяли представники різних конфесій Донеччини та численні гості

wolua_org.jpgДОНЕЦЬК 17 квітня в приміщенні Біблійного інститута “Слово життя” Української християнської євангельської Церкви (УХЄЦ) відбулось урочисте богослужіння, присвячене Дню Біблії. “Сьогодні ми маємо велику привілегію та благодать від Бога вільно читати Біблію, але були часи, коли придбати її було дуже важко, і щоб просто мати при собі цю книгу, доводилось платити велику ціну”, зазначив на початку урочистого заходу старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун. Про це повідомляє прес-служба Церкви «Слово Життя» м. Донецьк.

Заступник генерального секретаря Українського Біблійного товариства (УБТ) Анатолій Райчинець за допомогою презентації представив цікаву історичну та статистичну інформацію про Біблію. Він розповів про роботу Біблійних товариств, зокрема, Українського Біблійного товариства, і про розповсюдження Святого Письма серед народів світу. За словами Райчинця, на сьогодні вже є 2454 переклади Біблії, і 2200 мов та діалектів ще чекають на своїх перекладачів.

Виконавчий директор Східного регіонального УБТ Володимир Агафонов розповів про розповсюдження біблійних книг "Псалтир" та "Євангеліє від Марка" серед людей похилого віку, що знаходяться у спеціалізованих закладах. Особливістю цих видань є використання великих літер. Реалізація цього проекту стала  можливою завдяки сумісним зусиллям Українського Біблійного товариства, багатьох церков України, та тисяч віруючих, які зробили свій добровільний фінансовий внесок.

Також під час служіння був представлений новий проект Українського Біблійного товариства – створення книги зі спеціально виділеними текстами підбадьорення і розповсюдження цього видання серед інвалідів, які особливо потребують цих слів надії та віри. Також були зібрані добровільні кошти на підтримку цього проекту.

Декан Біблійного інституту “Слово життя” (УХЄЦ) м.Донецька Сергій Крюков зробив доповідь про цінність та унікальність Библії у багатьох аспектах, а також навів кілька цікавих фактів про неї. Так, згідно статистики, щоденний тираж Біблії складає 32876 примірників, і це означає, що кожної секунди у світі друкується Біблія.

Заключним акордом урочистого служіння стала проповідь старшого єпископа Церкви християн віри євангельської п'ятидесятників Михайла Паночка, який говорив про важливість Біблії для кожної людини особисто.

По завершенню урочистого зібрання відбулась зустріч духовенства за участі старшого єпископа УХЄЦ Леоніда Падуна, старшого єпископа ЦХВЄУ Михайла Паночка, заступника генерального секретаря УБТ Анатолія Райчинця; єпископа Донецького обласного об'єднання ЦХВЄУ А.Бескровного; єпископа Союзу Церкви Божої України Олексія Демидовича; єпископа Союзу вільних церков християн євангельської віри України по Донецькій області О.Зайцева; єпископа Духовного центру “Божа Церква України” по Донецькій області І. Дзядика та інших.

День Біблії щорічно відзначається у багатьох церквах, а також на міжконфесійному рівні в різних державах світу. В Україні це свято запроваджено у 2003 році за ініціативи Українського Біблійного Товариства.