• Головна
  • Новини
  • У Львівській опері вшанували блаженного Папу Івана Павла ІІ...

У Львівській опері вшанували блаженного Папу Івана Павла ІІ

15.11.2011, 14:35
У Львівській опері вшанували блаженного Папу Івана Павла ІІ - фото 1
У Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької 14 листопада відбулася урочиста прем’єра фільму «Шлях до України», присвяченого Папі Іванові Павлові ІІ та урочисте відкриття його погруддя.

Ivan-Pavlo-II.jpgУ Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької 14 листопада відбулася урочиста прем’єра фільму «Шлях до України», присвяченого Папі Іванові Павлові ІІ та урочисте відкриття його погруддя. Такі дійства приурочені до 10-ліття з часу паломництва Папи до України.

Урочистості відбулися за участю мера міста Львова Андрія Садового, голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка, представників духовенства, освіти та культури міста Львова.

Один із головних авторів фільму, о. Теодозій Янків, у вітальному слові висловив захоплення Папою, блаженним Католицької Церкви, якого шанують далеко за межами цієї Церкви: «Папа все ж зважився відбути паломництво до України, не зважаючи на численні перестороги та навіть відверті погрози. І ще ніхто до того в історії не казав про Україну з такою пошаною до неї у всій її трагічності та з розумінням її перспективи».

Зацікавленість представників української культури постаттю Івана Павла ІІ зовсім не є випадковою. Адже відомо, що Папа у свій час підтримував театр, зокрема й матеріально. Так, саме завдяки папському благословенню та фінансуванню, в 2001 році світ побачила опера Мирослава Скорика «Мойсей».

Детальніше про урочистість в оперному театрі Львова читайте у репортажі Юлії Гнатів.