• Головна
  • Новини
  • Книгу «Свідок надії. Життєпис Папи Івана Павла ІІ» презентували під час форуму видавців у Львові...

Книгу «Свідок надії. Життєпис Папи Івана Павла ІІ» презентували під час форуму видавців у Львові

15.09.2011, 19:32
15 вересня у рамках 18-го міжнародного форуму видавців у Львові відбулася презентація українського видання книжки Джорджа Вайґеля «Свідок надії. Життєпис Папи Івана Павла ІІ», яка вийшла у видавництві Українського католицького університету.

15 вересня у рамках 18-го міжнародного форуму видавців у Львові відбулася презентація українського видання книжки Джорджа Вайґеля «Свідок надії. Життєпис Папи Івана Павла ІІ», яка вийшла у видавництві Українського католицького університету.

«Це набагато більше, аніж проста біографія. Автор показав унікальність папи-поляка, але водночас звернув увагу на його звичайність – успіхи і невдачі, знання і емоції, друзів та ворогів – показав того, хто мав непомильність у справах віри і моралі, але водночас любив дивитися як сходить сонце. Це книга не про одну людину, а про світ, у якому йому довелося жити», - поділився своїми міркуваннями отець Теодозій Янків (ЧСВВ), колишній співголова координаційної комісії з питань підготовки візиту Папи Іоанна Павла ІІ в Україну (2001 рік).

Віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович звернув увагу на три важливі аспекти соціального служіння Івана Павла ІІ, про які пише у своїй книзі Джордж Вайґель: осмислення та подолання комунізму, примирення між народами та права людини.

Як РІСУ повідомляла раніше, книга вийшла до 10-ліття візиту Івана Павла ІІ в Україну.

Про автора

Джордж Вайґель (народився в 1951 році в м. Балтімор) – американський богослов, журналіст і католицький громадський діяч. Закінчив Коледж св. Михаїла при Торонтському університеті, викладав у богословській семінарії в Кенморі, працював у Міжнародному науковому центрі Вудро Вільсона в Вашинґтоні. З 1989 по 9996 рік був президентом Центру етики та громадської політики, в якому й досі працює як старший науковий співробітник. Почесний доктор десяти різних університетів, лавреат папського хреста Pro Ecclesia et Pontifice та золотої медалі Gloria Artis польського Міністерства культури.

Джордж Вайґель багато пише на актуальні теми американської та міжнародної політики, регулярно коментує важливі події та тенденції розвитку Католицької Церкви й християнства загалом, обдумує складні моменти католицького богослов’я в зв’язку із сучасним життям та його проблемами. Часто виступає з коментарями на радіо і телебаченні, готує репортажі про новину з Ватикану для телеканалу NBC, а його щотижнева рубрика «Інший погляд – погляд католика» публікується в шістдесяти різних газетах.

Як автор або редактор Дж.Вайґель опублікував два десятки книг, серед яких «Остання революція: опір Церкви і крах комунізму» (1992), «Правда католицизму: десять суперечливих питань» (2001), «Листи до молодих католиків» (2004), «Вибір Божий: папа Венедикт XVI і майбутнє Католицької Церкви» (2005), «Віра, розім – і війна проти джихадизму» (2007), «Проти течії: християнство і проблеми демократії, війни та миру» (2008). Його книга «Свідок надії» про життя, ідеї та діяльність Папи Івана-Павла ІІ стала міжнародним бестселером і була перекладена багатьма мовами; в 2001 році вона лягла в основу однойменного документального фільму, а у 2010 році вийшло друком її продовження.