• Головна
  • Новини
  • До Дня релігії видано електронну книгу "Дещо спільне. Щирі світлини про міжрелігійну дружбу"...

До Дня релігії видано електронну книгу "Дещо спільне. Щирі світлини про міжрелігійну дружбу"

22.01.2019, 17:20
До Дня релігії видано електронну книгу "Дещо спільне. Щирі світлини про міжрелігійну дружбу" - фото 1
Неформальна група міжрелігійного миру з нагоди Всесвітнього дня релігії (у 2019-му році відзначається 20 січня), пропонує до Вашої уваги електронну книгу "Дещо спільне. Щирі світлини про міжрелігійну дружбу".

Неформальна група міжрелігійного миру з нагоди Всесвітнього дня релігії (у 2019-му році відзначається 20 січня), пропонує до Вашої уваги електронну книгу "Дещо спільне. Щирі світлини про міжрелігійну дружбу". 

обкладинка.png

Книга розповідає про досвід громадської ініціативи «Неформальна група міжрелігійного миру», утвореної 9 листопада 2016 року у Києві, а також про інші проекти, спрямовані на поширення толерантності. Вона - про людей різних традицій, які відкриті до розмови та готові пізнавати не тільки інші світогляди, але й самих їх носіїв.

"Саме так руйнуються зашкарублі стереотипи, підкріплювані недобросовісними медіа, політиками та самим суспільством - через діалог, знайомство з людиною відмінних від нас самих поглядів. Адже хто знає - раптом у такій неформальній бесіді можна знайти чимало спільного, і навіть... подружитися", - вважають учасники Групи міжрелігійного миру. 

"Ми сподіваємося, що ця книжка - наш скромний внесок у скарбничку прикладів добрих стосунків, щирої комунікації та відкритості. Можливо, вона зможе зруйнувати у когось певні стереотипи чи упереження, а когось - надихнути на теплу розмову з людиною інших поглядів та віри", - говорить упорядниця видання Любов Єремічева, засновниця Неформальної групи міжрелігійного миру. 

"Ця книжка, передусім, для тих, хто не вірить у спроможність представників різних релігій стати один для одного справжніми друзями без жодної шкоди для власної релігійної ідентичності. Також вона для тих, хто вірить у можливість таких стосунків, але не має уявлення про те, як їх налагодити. Досвід нашої Групи — це одночасно свідчення для скептиків про можливість щирої дружби між людьми різних релігій й приклад для тих, хто шукає шляхів порозуміння людей різних релігійних переконань", - вважає релігієзнавець Вячеслав Горшков. 

Світлини підкріплені коментарями релігієзнавців, журналістів, дослідників, самих учасників подій.

Книга доступна у бібліотеці порталу Громадський Простір.

а також за посиланням: https://issuu.com/groupforinterfaithpeace/docs/_____2019-01-13?fbclid=IwAR1X5PT9IFyj_R9ozCH2S1q8oG6gEwV3B2CJqwIB8Swj_6zLMZfdcsIgS9o