• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України висловили повагу та готовність співпрацювати з Православною Церквою України...

Мусульмани України висловили повагу та готовність співпрацювати з Православною Церквою України

17.12.2018, 12:10
Мусульмани України висловили повагу та готовність співпрацювати з Православною Церквою України - фото 1

Мусульмани України засвідчили духовну близькість християн та мусульман та готовність до співпраці, задля щасливого майбутнього України. Про це йдеться у привітанні, надісланому муфтієм України Саідом Ісмагіловим новообраному Митрополиту Київському та всієї України Епіфанію.

Мусульмани України засвідчили духовну близькість християн та мусульман та готовність до співпраці, задля щасливого майбутнього України. Про це йдеться у привітанні, надісланому муфтієм України Саідом Ісмагіловим новообраному Митрополиту  Київському та всієї України Епіфанію.

Саїд.jpg

«Від імені мусульман України, вітаю православних християн зі створенням Української помісної православної Церкви, та вітаю Митрополита Епіфанія з обранням на посаду Предстоятеля Української помісної православної Церкви!

Українська нація здобула один з найпотужніших чинників, що забезпечуватиме та охоронятиме справжню незалежність України - Помісну православну церкву.

Цей день - 15 грудня 2018 року, війде в історію України, як день здійснення багатовікової мрії українців про створення єдиної Православної Церкви, та остаточного відділення від російського церковного впливу. 
Все, що йде на користь національним інтересам України, захищає нашу свободу та незалежність, відповідає прагненням українців, посилює нашу спільну Батьківщину - вітається та підтримується мусульманами України. 
Маємо надію на подальше поглиблення міжрелігійного діалогу та плідної співпраці між християнами та мусульманами України. 
Слідуючи цим настановам, ми засвідчуємо духовну близькість християн та мусульман, нашу повагу й готовність до співпраці, задля щасливого майбутнього України!», - сказано у  привітанні.