• Головна
  • Новини
  • Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних із історичним рішенням Вселенського Патріархату...

Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних із історичним рішенням Вселенського Патріархату

12.10.2018, 10:25
Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних із історичним рішенням Вселенського Патріархату - фото 1
Муфтій духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних українців з історичними рішеннями, що були прийняті Синодом Вселенського Патріархату.

Муфтій духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних українців з історичними рішеннями, що були прийняті Синодом Вселенського Патріархату.

«Маю надію, що вже незабаром ми будемо знову вітати вас всіх, і священство і мирян, зі створенням Української Помісної Православної Церкви», - написав він у себе на Фейсбуці.

Муфтій зазначив, що мусульмани України не втручаються у справи інших релігій та конфесій, проте вітають усі важливі події, що зміцнюють українську державність, незалежність, єдність.

«Відновлена історична справедливість, і те, що українські православні християни незабаром отримають автокефалію, та матимуть визнану світом Українську Помісну Православну Церкву, є потужним ударом по реваншистській ідеології "русского міра".

Всевишній Господь сказав у Священному Корані: "Воістину, ти переконаєшся, що найближчими до віруючих (мусульман) є ті, що кажуть "Воістину, ми - християни!" Це через те, що серед них є священники і ченці, і вони не вивищують себе" (Коран 5:82).

Християни є релігійною спільнотою, яку Іслам визнає найближчою в духовному плані до мусульман. Тому ми просто приречені товаришувати, разом робити добрі справи, підтримувати одне-одного, і піклуватись про нашу спільну Батьківщину. Ми завжді відкриті до міжрелігійного діалогу, дружби, та спільних добрих справ», - наголосив Саїд Ісмагілов.