• Головна
  • Новини
  • Сьогодні в Ассізі розпочався Всесвітній день молитви за мир...

Сьогодні в Ассізі розпочався Всесвітній день молитви за мир

20.09.2016, 16:17
Сьогодні в Ассізі розпочався Всесвітній день молитви за мир - фото 1
Папа Франциск, сьогодні, 20 вересня прибув до Ассізі, щоб взяти участь у Всесвітньому дні молитви за мир на тему «Спрага миру. Релігії і культури в діалозі», організованого Спільнотою святого Еґідія.

ANS.jpg-ddd.jpgПапа Франциск, сьогодні, 20 вересня прибув до Ассізі, щоб взяти участь у Всесвітньому дні молитви за мир на тему «Спрага миру. Релігії і культури в діалозі», організованого Спільнотою святого Еґідія.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

На батьківщину святого Франциска Святіший Отець прибув гелікоптером, приземлившись після півгодинного перельоту на стадіоні місцевості Санта-Марія-деллі-Анджелі, передмісті Ассізі, де його зустріли представники місцевої цивільної та церковної влади.

Звідти Глава Католицької Церкви від’їхав до Папської базиліки святого Франциска на першу зустріч цього дня – з Константинопольським православним Патріархом Вартоломеєм І, Архиєпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі, Антіохійським сиро-православним Патріархом Єфремом ІІ, представники ісламу, юдаїзму, буддизму, та з представниками інших Церков та релігій.

Після спільного обіду, що пройде в монастирській трапезній за участю постраждалих від збройних конфліктів, відбудеться привітання Патріарха Вартоломея І з нагоди 25-річчя патріаршого служіння. Глава Католицької Церкви також проведе окремі зустрічі з названими вище єрархами та з представниками ісламу та юдаїзму.

По завершенні молитви за мир, усі учасники зберуться на площі перед базилікою, де відбудеться завершальна церемонія, яка включатиме свідчення особи, постраждалої внаслідок війни, промови Патріарха Вартоломея І, представників мусульман, юдаїзму та буддизму, засновника Спільноти святого Еґідія Андреа Ріккарді та Святішого Отця. Далі буде виголошено «Заклик до миру», який вручать дітям з різних країн та пройде хвилина мовчання в пам’ять жертв війни. Церемонія звершиться підписанням «Заклику до миру» та обміном братерськими обіймами.