• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет з представниками Всесвітнього єврейського конгресу обговорили напрямки взаємодії...

Патріарх Філарет з представниками Всесвітнього єврейського конгресу обговорили напрямки взаємодії

27.08.2015, 12:43
Патріарх Філарет з представниками Всесвітнього єврейського конгресу обговорили напрямки взаємодії - фото 1
26 серпня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з представниками Всесвітнього єврейського конгресу.

КП_і_юдеї.jpg26 серпня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з представниками Всесвітнього єврейського конгресу.

У зустрічі з Предстоятелем Київського Патріархату від Всесвітнього єврейського конгресу взяли участь: генеральний директор Роберт Зінгер, директор з протоколу та комунікації Джон Малкінсон, віце-президент конгресу та співпрезидент громад Вааду України Андрій Адамовський, віце-президент конгресу та президент Єврейської конфедерації України Борис Фуксман, виконавчий директор Інна Іоффе, помічник головного рабина Києва і України Геннадій Білорицький.

Генеральний директор Всесвітнього єврейського конгресу Роберт Зінгер відзначив хороші стосунки єврейської громади в Україні і Церкви Київського Патріархату, висловивши бажання, щоби ця співпраця розвивалася. Одним з важливих напрямків взаємодії пан Зінгер назвав протистояння проявам антисемітизму, спробам розпалювати міжнаціональну і міжрелігійну ворожнечу.

«Хороший християнин не може бути антисемітом, оскільки якщо християнин справжній, то повинен любити кожну людину, як нам заповідує Бог»,  – відзначив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Серед інших питань також обговорювався стан міжконфесійних відносин, стосунки між державою і Церквою.

Патріарх Філарет назвав дві головні на сьогодні проблеми для України, а саме боротьбу з корупцією та припинення російської військової агресії на Сході України.

Наприкінці зустрічі генеральний директор подарував Патріарху Філарету пам’ятний подарунок – художнє зображення Єрусалиму.

У зустрічі взяли участь Патріарший намісник митрополит Преяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та голова Інформаційного управління Київської Патріархії архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії.