• Головна
  • Новини
  • У центрі столиці християни, мусульмани та буддисти спільно молились за мир в Україні...

У центрі столиці християни, мусульмани та буддисти спільно молились за мир в Україні

30.03.2015, 09:53
У центрі столиці християни, мусульмани та буддисти спільно молились за мир в Україні - фото 1

Софіївська площа Києва знову зібрала не байдужих вірян на спільну міжконфесійну молитву. Захід відбувся у суботу, 28 березня, з ініціативи Громадської ініціативи «Жінки за Мир» та за сприяння Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ КП і ГО «Еліос-Милість».

exklusiv.gifМіжрелігійна молитва за мир в УкраїніСофіївська площа Києва знову зібрала не байдужих вірян на спільну міжконфесійну молитву. Захід відбувся у суботу, 28 березня, з ініціативи Громадської ініціативи «Жінки за Мир» та за сприяння Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ КП і ГО «Еліос-Милість». Пліч-о-пліч молились представники трьох світових релігій: християни, мусульмани та буддисти, — розповідає кореспондент РІСУ Ірина Риндич.

Як зазначив перед початком заходу представник відділу соціального служіння України о. Олександр Медведєв: «Вся гострота моменту, вся специфіка наших молитов у тому, що мир і спокій в Україні можливий тільки за повної перемоги. І ми молимось, аби Україна була вільною і незалежною в тих кордонах, що відведені їй Богом. Віримо, що Бог почує наші молитви і справедливість переможе».

Розпочався захід хвилиною мовчання за загиблими в зоні АТО. Опісля представники різних релігійних організацій прочитали молитви та виголосили промови про мир, силу любові, взаємоповаги та єдність України.

Як зазначив у своєму виступі Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов: «Сьогодні ми зібрались тут,  в центрі столиці, для того, аби молити Бога за мир. Ми всі представники різних релігій, ми молимось різними мовами, але в наших душах і серцях одне бажання — аби Господь нам допоміг, відповів на наші молитви і Україна була вільною і мирною країною».

«Україна унікальна країна, ми можемо показати всьому світу наскільки ми єдині, не зважаючи на всі відмінності. У нас однакова любов до нашої Батьківщини, до народу, до того майбутнього, яке ми будуємо разом. Для всіх віруючих  немає сумнівів, що допомога приходить від Господа, Він дає прощення, дає перемогу, дає звільнення, єдність і примирення.  Це те, що зараз найбільше потрібно всім жителям України», — додав він.

Міжрелігійна молитва за мир в УкраїніОсобливого колориту додали заходу буддисти. Як підкреслив подорожуючий буддиський вчитель-монах із Японії Терасава Дзюнсей: «Ми здійснюємо цю молитву в ім’я правди і справедливості, заради людства, заради України. Істинна правда завжди переможе несправедливість, брехню і насильство. Сила любові і взаємоповаги дасть нам можливість побороти всі ті виклики, які ми зараз маємо. Український народ стане справжніми героями, що спасуть не тільки країну, а й покажуть приклад усьому світу».

За словами організаторки події Анни Арденс, такий захід проводиться вдруге і планується проводити його регулярно в майбутньому, заради єднання народу, аби показати, що в нас присутні взаємопорозуміння та повага між всіма релігійними організаціями.

Міжрелігійна молитва за мир в Україні

Міжрелігійна молитва за мир в Україні

Міжрелігійна молитва за мир в Україні

Міжрелігійна молитва за мир в Україні