• Головна
  • Проекти
  • У Дніпропетровську єпископ УПЦ КП і головний рабин разом будують міжконфесійний мир...

У Дніпропетровську єпископ УПЦ КП і головний рабин разом будують міжконфесійний мир

01.05.2014, 12:45
У Дніпропетровську єпископ УПЦ КП і головний рабин разом будують міжконфесійний мир - фото 1
«Ця зустріч повинна покласти початок багатьом добрим справам, цей сигнал буде почутий і сприйнятий усіма жителями міста й далеко за його межами», – зазначив єпископ Симеон.

Правлячий архиєрей Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон (Зінкевич) у дні юдейського свята Песах відвідав дніпропетровську єврейську громаду, повідомляє сайт Дніпропетровської єврейської громади.

«У наш непростий час кожен повинен спільно з усіма закликати до миру, добра, злагоди в нашій державі, прикладати максимум зусиль для зміцнення єдності всього народу України, всіх його етнічних, національних і релігійних груп. Я дуже радий побачити центр «Менора» і хочу запевнити всіх євреїв Дніпропетровська в тому, що Українська Православна Церква робить все для того, щоб мир і спокій завжди були на нашій землі», – сказав єпископ Симеон.

Дніпропетровськ.jpg

З ініціативи єпископа Симеона зустріч організував президент міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський.

У ході бесіди обговорювалася важливість міжконфесійного діалогу як складової частини зміцнення єдності українського суспільства. Єпископ Симеон особливо підкреслив, що єврейська громада Дніпропетровська відіграє в цьому процесі значну роль, і що всі євреї можуть бути впевнені в тому, що в особі Української Православної Церкви Київського Патріархату вони мають надійних і вірних друзів.

Головний рабин Дніпропетровська та регіону Шмуель Камінецький запевнив, що єврейська громада докладає і буде докладати максимум зусиль для того, щоб на Дніпропетровщині завжди був міжнаціональний мир і спокій, щоб всі етноконфесійні групи відчували себе комфортно і захищено.

«Ця зустріч повинна покласти початок багатьом добрим справам, цей сигнал буде почутий і сприйнятий усіма жителями міста й далеко за його межами», – зазначив єпископ Симеон.