У Києві представники різних церков молилися за Ізраїль

15.10.2012, 09:45
У Києві представники різних церков молилися за Ізраїль - фото 1

Всесвітня міжконфесійна молитва за Ізраїль в Києві відбувалася вперше, але планується зробити її щорічною. Рішення про необхідність єдиної міжцерковної молитви за Ізраїль було прийнято главами євангельських союзів і об'єднань на міжконфесійної зустрічі у Києві 14 травня 2012 року, і датою цій події обрали першу половину жовтня.

Всесвітня міжконфесійна молитва за Ізраїль в Києві відбувалася вперше, але планується зробити її щорічною. Рішення про необхідність єдиної міжцерковної молитви за Ізраїль було прийнято главами євангельських союзів і об'єднань на міжконфесійної зустрічі у Києві 14 травня 2012 року, і датою цій події обрали першу половину жовтня. Про це РІСУ повідомила Олена Мокренчук.

Рівно через 5 місяців після прийняття цього рішення в будівлі церкви "Християнська надія", де в даний час відбуваються богослужіння Київської єврейської месіанської общини (КЕМО, старший рабин Борис Грисенко) близько трьох тисяч киян разом з лідерами християнських церков і конфесій України молилися за державу Ізраїль , його народ і уряд, за євреїв у всьому світі, за сусідні з Ізраїлем держави і за припинення антисемітизму у всіх його проявах.

molitva-za-izreel09.jpg

Святкування відбулося під спів об'єднаного молодіжного хору церков ЄХБ м. Києва. Християнський виконавець Олег Майовський спеціально до цієї події написав "Молитву за Ізраїль". Учасники молитви співали на івриті, українською та російською пісні про Ізраїль; глави конфесій один за одним бажали миру Єрусалиму і молилися за різні аспекти життя єврейського народу і держави.

Старший рабин Києва та області Борис Грисенко зауважив: "Господь обрав євреїв не тому, що вони були кращими за всіх або більш численними: ми нічим не кращі за інших. Бог обрав нас Собі з великої милості Своєї, за Своїм уподобанням. На євреях, лежить величезна відповідальність бути слухняними Господу! Але й на інших народах теж покладена відповідальність – молитися за Ізраїль, просити миру Єрусалиму, благовістити євреям, щоб весь Ізраїль звернувся до Творця неба і землі, до свого Господа". Про звернення євреїв до Бога закликали молитися також і лідери баптистських, п'ятидесятницьких та інших церков.

molitva-za-izreel05.jpg

У молитві взяли участь Президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, заступник голови Всеукраїнського Союзу церков ЄХБ Микола Каспров, представники керівництва Союзу Християн Віри Євангельської п'ятидесятників (єпископ Михайло Паночко), Об'єднання євангельських церков «Українська Місіонерська Церква» – єпископ Валерій Решетинський, Української Євангельської Теологічної Семінарії , Представництва Лозанського Конгресу в Україні – ректор Анатолій Глуховський, Об'єднання Християнської Євангельської Церкви Живого Бога – єпископ Сергій Балюк, Київська єврейська месіанська громада – старший рабин Борис Грисенко, Об'єднання «Церква Назарянина» -–єпископ Володимир Масюк, Міжнародне міжконфесійне служіння «Рух Шукачів Бога» – лідер Сергій Шидловський та інші служителі.

Про Ізраїлі молилися також в українських містах: Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Суми, Вінниця, Львів, Миколаїв, Черкаси, Бердичів, Ромни. До молитви долучилися християнські церкви і месіанські громади в Мінську (Білорусь), Москві і Санкт-Петербурзі (Росія), а також в Орландо, Атланті і Сакраменто (США), Берліні (Німеччина), Єрусалимі (Ізраїль).