• Головна
  • Новини
  • У Брюсселі відбулася зустріч католицько-мусульманської Комісії міжрелігійного діалогу...

У Брюсселі відбулася зустріч католицько-мусульманської Комісії міжрелігійного діалогу

31.03.2010, 09:30
У Брюсселі відбулася зустріч католицько-мусульманської Комісії міжрелігійного діалогу - фото 1
У ході спілкування обговорювались питання спільного зацікавлення, зокрема суспільно-релігійний діалог у Брюсселі; стан Церков та релігійних організацій у Бельгії, Франції, Німеччині, деяких інших країн ЄС.

RTEmagicC_30-03-10.jpg.jpgw.jpgБРЮССЕЛЬ – З нагоди свята Благовіщення, єпископ Брюсселя Монс. Жозеф Де Кезель запросив членів католицько-мусульманської Комісії міжрелігійного діалогу на зустріч у форматі братньої робочої вечері (халал). На зустріч були запрошені: Шейх Мухаммед та керівники Ліги імамів Бельгії, Президент виконавчої асамблеї мусульман Бельгії, керівники та професори мусульманських навчальних закладів, а також: абат Йан Ван Ейкен, представник COMECE Вінсент Лєгран, президент KMS, викладачі католицьких освітніх інституцій, делегат католицьких Східних Церков бельгійської єпископської Комісії “Pro Migrantibus ієромонах Олег Зимак, ЧНІ, ін. Про це повідомляють у департаменті інформації УГКЦ.

Сторони наголосили на особливому місці Марії у християнстві та мусульманстві. Крім відомих відмінностей у вірі, мусульманська сторона наголосила на особливій пошані мусульман до Марії, зазначивши зокрема, що Сура про Марію знаходиться у самому центрі Корану.

У ході спілкування обговорювались питання спільного зацікавлення, зокрема суспільно-релігійний діалог у Брюсселі, який є політичним серцем ЄС; стан Церков та релігійних організацій у Бельгії, Франції, Німеччині, деяких інших країн ЄС, а також в ряді сусідніх європейських держав, зокрема в Україні.