• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій хоче, аби Вселенський Патріарх відкликав Томос про автокефалію ПЦУ...

Митрополит Онуфрій хоче, аби Вселенський Патріарх відкликав Томос про автокефалію ПЦУ

03.03.2020, 12:03
Митрополит Онуфрій хоче, аби Вселенський Патріарх відкликав Томос про автокефалію ПЦУ - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) вважає, що причиною нинішньої релігійної кризи в України є втручання Константинополя у справи УПЦ МП. Щоби «виправити цю помилку» він пропонує Вселенському Патріарху відкликати Томос про автокефалію ПЦУ «і тоді все стане на свої місця».

Предстоятель УПЦ (МП) вважає, що причиною нинішньої релігійної кризи в України є втручання Константинополя у справи УПЦ МП. Щоби «виправити цю помилку» він пропонує Вселенському Патріарху відкликати Томос про автокефалію ПЦУ «і тоді все стане на свої місця».

Про це Предстоятель УПЦ МП Онуфрій заявив в інтерв'ю радіостанції Чорногорської-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви «Радіо Светигора», повідомляє Правосланая жизнь.

«Криза в Україні викликана узаконенням беззаконня, тобто втручанням Константинопольської Церкви у внутрішнє життя Української Православної Церкви, внаслідок чого з тих, хто відійшов в розкол, антиканонічно були зняті заборони, і Константинополь вступив з ними до церковного спілкування», - сказав Митрополит Онуфрій.

Як зазначив єрарх, створення «Православної Церкви України» - не просто помилка Константинопольського Патріархату, «це церковно-канонічне злочин».

Єдиний шлях до нормалізації релігійної ситуації в Україні, на його думку, - виправлення допущених Фанаром помилок.

«Є помилка Константинополя, яка допущена при спробі врегулювати розкол в Україні. Для того, щоб ліквідувати новий розкол, який утворився, потрібно повернутися до тієї точки, де була зроблена помилка - виправити помилку, і тоді все стане на свої місця. Це - єдиний шлях до усунення тієї кризи, яка сьогодні існує в Україні», - підкреслив Митрополит Онуфрій.

Очільник Української Православної Церкви Московського Патріархату у цьому ж інтерв’ю поскаржився, що його Церкву «вигнали в катакомби» та похвалився, що до його гнаної Церкви масово ідуть люди.

«Храми зайняті, а в багатьох районах Служби проводяться в садибах чи інших допоміжних приміщеннях. Насправді це сучасні катакомби», – заявив він, розповідаючи про сучасний стан УПЦ МП.

Нагадаємо, Митрополит Онуфрій з 27 по 29 лютого з офіційним візитом перебував у Чорногорії. У цій країні уже два місяці тривають протистояння між Сербською Православною Церквою та урядом, який підтримує новий закон про свободу релігії. Чорногорська опозиція, за підтримки Белграда й Москви, стверджує що цей закон спрямований проти Сербської Церкви.

Під час перебування у Підгориці Митрополит Онуфрій разом із прихильниками Сербської Православної Церкви взяв участь у антиурядових протестах.