• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил взяв з собою в Амман Митрополита УПЦ МП Онуфрія...

Патріарх Кирил взяв з собою в Амман Митрополита УПЦ МП Онуфрія

26.02.2020, 10:06
Патріарх Кирил взяв з собою в Амман Митрополита УПЦ МП Онуфрія - фото 1
В Амман на всеправославну нараду прибуде Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату Митрополит Онуфрій.

В Амман на всеправославну нараду прибуде Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату Митрополит Онуфрій.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ МП, про це написав на своїй сторінці в Фейсбук заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоєрей Миколай Данилевич.

«Епіфаній з ПЦУ з приводу наради в Аммані дав грецьким ЗМІ коментар, в якому, зокрема, сказав, що не можна вирішувати українське питання без самої України. Дуже правильно! В Амман їде Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій», - зазначив протоєрей Микола Данилевич.

Нагадаємо, у столиці Йорданії Аммані 26 лютого відбудеться нарада Предстоятелів Православних Церков для обговорення українського церковного питання.

На нараду прибудуть всього лише чотири Предстоятелі: ініціатор зустрічі Патріарх Єрусалимський Феофіл, Патріарх Московський Кирило, Патріарх Сербський Іриней і митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав. Румунська і Польська Церкви надішлють на нараду своїх представників, але не глав.

Решта Православних Церков проігнорували цю зустріч.