• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній назвав Церкви, які в 2020 році можуть визнати ПЦУ...

Митрополит Епіфаній назвав Церкви, які в 2020 році можуть визнати ПЦУ

08.01.2020, 09:46
Митрополит Епіфаній назвав Церкви, які в 2020 році можуть визнати ПЦУ - фото 1
Православну Церкву України у 2020 році можуть офіційно визнати кілька Церков. Про це в інтерв'ю "Прямому" повідомив Митрополит Епіфаній,

Православну Церкву України у 2020 році можуть офіційно визнати кілька Церков. Про це в інтерв'ю "Прямому" повідомив Митрополит Епіфаній, пише LB ua.

За його словами, це ті Церкви, які публічно обговорюють це.

"І Румунська, і Кіпрська, і Болгарська, і Грузинська. Тобто вони дозрівають зараз. І я вірю, що вони повинні приєднатися до процесу визнання автокефалії Української Православної Церкви", – повідомив Митрополит Епіфаній.

Він наголосив, що в процесі цього буде вестися боротьба, вона ведеться і зараз.

"Тому що, зазнавши поразки, тут всередині країни можемо згадати ті процеси, які відбувалися напередодні об'єднавчого Собору. Ви чули з багатьох джерел, що ніколи об'єднання не буде, ніколи Україна не отримає Томос і визнання. Те саме зараз відбувається на міжнародній арені", - пояснив Предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, ПЦУ була створена на об'єднавчому Соборі в Софії Київській 15 грудня 2018 року, її Предстоятелем був обраний Митрополит Епіфаній. Томос, що підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію Патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала 15-ю церквою в диптиху Помісних Православних Церков світу.