• Головна
  • Новини
  • Знову про «пшик»: Митрополит УПЦ МП прогнозує, що процес визнання ПЦУ призупиниться...

Знову про «пшик»: Митрополит УПЦ МП прогнозує, що процес визнання ПЦУ призупиниться

27.12.2019, 11:43
Знову про «пшик»: Митрополит УПЦ МП прогнозує, що процес визнання ПЦУ призупиниться - фото 1
Митрополит УПЦ МП Антоній вважає, що в Україні має бути одна Церква, а не дві чи більше.

Митрополит УПЦ МП Антоній вважає, що в Україні має бути одна Церква, а не дві чи більше.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

За перший рік існування Помісної Церкви України, окрім Вселенського Патріархату, УПЦ визнали Олександрійська та Елладська Церкви. Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній запевняє, що наступного року будуть ще визнання.

"Ви не поспішайте, життя покаже. Адже залишається необхідність покаяння. Його не було, тож вони не визнали свій гріх розколу, ані Філарет (Денисенко), ані всі інші", – заявив у відповідь на це митрополит УПЦ МП.

Архиєрей навів приклад, коли у 1998 році в Болгарії було зібрання глав помісних Церков з метою врегулювати розкол в Болгарській Церкві. І туди на Собор прийшли місцеві розкольники – кожен зі своїм особистим покаянним листом.

"В Україні не було ні особистого, ні колективного покаяння. Це по-перше. По-друге, є питання до хіротоній, єпископських, священницьких і дияконських. Це друга наша претензія. Це претензія і всіх помісних Церков. Про це кажуть Глава Албанської Церкви, архиєпископ Тиранський Анастасій, Польської – митрополит Варшавський Савва, Кіпрської – Хризостом і Синод Кіпрської Церкви. Третя претензія полягає в тому, що в одній державі має бути лише одна Церква, а не дві чи більше. У Болгарії розкольники приєдналися до Болгарської Церкви, а не стали окремою структурою, як в Україні", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше а УПЦ МП розповідали, що справа із створення Помісної Української Церкви завершиться «великим пшиком».

В УПЦ МП також до останнього не вірили, що Вселенський Патріарх надасть Томос Українській Церкві. Коли ж це сталося, у Московському Патріархаті заспівали, що новоутворену Церкву не визнає жодна Помісна Православна Церква світу.