• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній не виключає приєднання до ПЦУ частини архиєреїв УПЦ МП...

Митрополит Епіфаній не виключає приєднання до ПЦУ частини архиєреїв УПЦ МП

08.12.2019, 08:14
Митрополит Епіфаній не виключає приєднання до ПЦУ частини архиєреїв УПЦ МП - фото 1
Православна Церква Україна має добрі, але неофіційні стосунки з деякими архиєреями УПЦ МП і не виключено, що частина з них приєднається до ПЦУ.

Православна Церква Україна має добрі, але неофіційні стосунки з деякими архиєреями УПЦ МП і не виключено, що частина з них приєднається до ПЦУ. Про це в інтерв’ю ВВС розповів Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє Релігійна правда.

“Ми маємо зараз добрі стосунки з деякими архиєреями з РПЦ в Україні, але це неофіційні стосунки. Ви розумієте, які наслідки будуть для архиєрея, якщо Москва дізнається, що він спілкується з ПЦУ і має добрі налаштування щодо об’єднання в майбутньому”, – зазначив митрополит.

За його словами, є такі архиєреї МП, які зараз спостерігають за процесами в українській державі та всередині об’єднаної Православної Церкви.

“Бо Москва їм до цього часу навіює, що це тимчасово і вони не збережуть єдність. Але цього не відбулось. Думаю, що з часом ті архиєреї, які мають таке бажання, побачать, що тут все стабільно та є динамічний розвиток, ухвалять рішення”, – наголошує митрополит.

На запитання журналіста, чи слід наступного року очікувати на перехід нових єпископів, владика Епіфаній зазначив, що не береться поки прогнозувати.

“Не хочу прогнозувати. Прогнози інколи бувають невдалими. Ще з травня всі очікували, коли ж буде Собор та Томос. Були різні прогнози, а на Михайла (21 листопада – ред.) вже навіть мав відбутись Собор, але відбувся 15 грудня. Тому не хотів би прогнозувати скільки, але частина архиєреїв РПЦ в Україні доєднаються до нас. Можливо, це стане для всіх сюрпризом”, – зазначив владика.