• Головна
  • Новини
  • На початку нового року Предстоятель ПЦУ відвідає Олександрійську та Елладську Церкви...

На початку нового року Предстоятель ПЦУ відвідає Олександрійську та Елладську Церкви

05.12.2019, 12:08
На початку нового року Предстоятель ПЦУ відвідає Олександрійську та Елладську Церкви - фото 1
На початку нового року Предстоятель ПЦУ Епіфаній здійснить візит миру до Каїру, а потім до Греції. Про це він заявив у інтерв’ю ВВС Україна.

На початку нового року Предстоятель ПЦУ Епіфаній здійснить візит миру до Каїру, а потім до Греції. Про це він заявив у інтерв’ю ВВС Україна.

«Зараз ми готуємось до мого мирного візиту в Каїр, щоб разом з ним (Патріархом Олександрійським - РІСУ) співслужити на його канонічній території», - зазначив першоєрарх.

За його словами, візит відбудеться на початку року.

«Зараз Патріарх Олександрійський, на жаль, трішки зайнятий, він має поїздки по Африці. Ми маємо вже визначити дату мого приїзду до Каїра і налагодження офіційних стосунків з Олександрійською Православною Церквою». - сказав Митрополит Епіфаній..

Після відвідин Олександрійського Патріарха Феодора Предстоятель ПЦУ поїде в Афіни: «Ми вже вели переговори про мій візит до Афін. Але, оскільки Олександрійська Православна Церква є другою по честі після Вселенського Патріарха, то, згідно з протоколом, я повинен відвідати спочатку Олександрійського Патріарха і мати з ним співслужіння, а потім уже - мати візит до Афін».

Митрополит Епіфаній також повідомив, що до них надходить багато позитивних меседжів з інших Помісних Православних Церков.

«Ми поки спостерігаємо певне "гібридне визнання". Інколи немає чіткої позиції того чи іншого Предстоятеля Помісної Церкви, але її архиєреї мають позитивні думки стосовно цього питання і навіть приїжджають та співслужать з нами», - наголосив Предстоятель ПЦУ Епіфаній.