• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ ПЦУ служив разом із митрополитом Кіпрської Православної Церкви...

Архиєпископ ПЦУ служив разом із митрополитом Кіпрської Православної Церкви

01.12.2019, 10:25
Архиєпископ ПЦУ служив разом із митрополитом Кіпрської Православної Церкви - фото 1
Архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) співслужив разом із представником Кіпрської Православної Церкви - митрополитом Констанції і Амохости Василієм. Богослужіння відбулося у Константинополі 30 листопада.

Архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) співслужив разом із представником Кіпрської Православної Церкви - митрополитом Констанції і Амохости Василієм. Богослужіння відбулося у Константинополі 30 листопада.

Про це у Живому журналі повідомив український богослов Ілля Бей.

«Кіпрський митрополит Констанції і Амохости Василь співслужив з архиєпископом Євстратієм (ПЦУ) на патріаршій Літургії в К-полі.

Сьогодні (30 листопада - РІСУ) на престольне свято в кафедральному соборі св. Георгія на Фанарі (Константинополь) Вселенський Патріарх відслужив Літургію в співслужінні Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора II. Їм співслужили митрополити Вселенського і Олександрійського Патріархатів, а також митрополит Констанції і Амохости Василь (Кіпрська Православна Церква) та архиєпископ Чернігівський Євстратій (ПЦУ)", - написав він.

«Важливо відзначити, що Патріархам співслужив архиєрей ПЦУ, висвячений в Київському Патріархаті», - додав богослов.

Нагадаємо, 27 листопада в храмі св. Афанасія і свв. Акакія і Дамаскина Студита в Лангаді митрополит Пловдивський Миколай (Болгарська Православна Церква) очолив Богослужіння у співслужінні з митрополитом Філіппи, Неаполя і Тасоса Стефаном, єпископом Андріанопольським, ігуменом Рильського монастиря БПЦ і місцевим митрополитом Ланкадським, Літійським і Рентининським Іоаном.

Під час Літургії диякон зачитав місцевий диптих, до якого внесений і митрополит Київський Епіфаній.

Як вже інформувала РІСУ, 20 листопада у на Богослужінні у Києві Предстоятелю ПЦУ Епіфанію

співслужив єпископ Шумперкський Ісая (вікарій Оломоуцько-Брненської єпархії Церкви Чеських земель і Словаччини).

Раніше ПЦУ визнали Александрійська та Елладська Православні Церкви.