• Головна
  • Новини
  • Болгарський митрополит згадав на Літургії Предстоятеля ПЦУ...

Болгарський митрополит згадав на Літургії Предстоятеля ПЦУ

28.11.2019, 10:02
Болгарський митрополит згадав  на Літургії Предстоятеля ПЦУ - фото 1

27 листопада в храмі св. Афанасія і свв. Акакія і Дамаскина Студита в Лангаді митрополит Пловдивський Миколай (Болгарська Православна Церква) очолив Богослужіння у співслужінні з митрополита Філіппи, Неаполя і Тасоса Стефана, єпископа Андріанопольського, ігумена Рильського монастиря БПЦ і місцевого митрополита Ланкадського, Літійського і Рентининського Іоана.

27 листопада в храмі св. Афанасія і свв. Акакія і Дамаскина Студита в Лангаді митрополит Пловдивський Миколай (Болгарська Православна Церква) очолив Богослужіння у співслужінні з митрополитом Філіппи, Неаполя і Тасоса Стефаном, єпископом Андріанопольським, ігуменом Рильського монастиря БПЦ і місцевим митрополитом Ланкадським, Літійським і Рентининським Іоаном.

Про це в соціальній мережі написав український богослов Ілля Бей.

«Не дивлячись на те, що Літургію очолював гість, диякон зачитав місцевий диптих, в якому, ясна річ, внесений і митрополит Київський Епіфаній», - зазначив богослов.

Як вже інформувала РІСУ, 20 листопада 2019 року Предстоятель ПЦУ Епіфаній напередодні дня пам’яті святого Архістратига Михаїла очолив Всенічне чування в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Митрополиту Епіфанію співслужили єпископ Шумперкський Ісая (вікарій Оломоуцько-Брненської єпархії Церкви Чеських земель і Словаччини), єрархи ПЦУ, екзарх Вселенського Патріарха архимандрит Михаїл, братія монастиря та запрошене духовенство.

Раніше ПЦУ визнали Александрійська та Елладська Православні Церкви.