• Головна
  • Новини
  • Зараз накопичується потенціал для другої хвилі переходів до ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)...

Зараз накопичується потенціал для другої хвилі переходів до ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

19.11.2019, 11:21
Зараз накопичується потенціал для другої хвилі переходів до ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря) - фото 1
Зараз в Україні накопичується потенціалу для другої великої хвилі переходу до ПЦУ з УПЦ МП. А каталізатором цього процесу стане впровадження у дію закону про перейменування Церков.

Зараз в Україні накопичується потенціалу для другої великої хвилі переходу до ПЦУ з УПЦ МП. А каталізатором цього процесу стане впровадження у дію закону про перейменування Церков.

Про це в інтерв’ю Главкому розповів речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря).

«Цей процес є хвилеподібним. Тобто, в першу чергу, перейшли ті громади, які внутрішньо були до цього готові вже багато років. Для них був важливим зовнішній момент – Томос і визнання від Вселенського Патріарха. Зараз накопичується потенціал для другої хвилі. Зараз накопичується критична маса», - заявив архиєпископ.

За його словами, поштовхом до змін стане подальше визнання Помісними Церквами ПЦУ та закон про перейменування Церов.

«Особливо після тих визнань, які відбулися і які будуть відбуватися з боку Помісних Церков. Без сумніву, це буде впливати на свідомість вірян і духовенства, які поки що залишаються в МП. Я думаю, що рано чи пізно буде дуже велика друга хвиля. І каталізатором цієї хвилі стане те, що закон, про який ми вже говорили (про перейменування релігійних громад), запрацює і ці громади постануть перед вибором. Вони повинні будуть провести збори і обрати назву – чи вони будуть українськими, чи вони будуть громадами РПЦ. Я думаю, що тоді дуже багато громад прозріють і багато парафіян поставлять своїм священикам незручні запитання: «Батюшка, ви ж нам 25 років казали, що ми Українська Церква. А тепер виходить, що ми будемо Російською Церквою?». – зазначив речник ПЦУ.