• Головна
  • Новини
  • Патріарх РПЦ обдурив Митрополита Онуфрія, пообіцявши неможливість Томосу, - владика Олександр (Драбинко)...

Патріарх РПЦ обдурив Митрополита Онуфрія, пообіцявши неможливість Томосу, - владика Олександр (Драбинко)

30.10.2019, 10:13
Патріарх РПЦ обдурив Митрополита Онуфрія, пообіцявши неможливість Томосу, - владика Олександр (Драбинко) - фото 1
Патріарх РПЦ Кирил обдурив Предстоятеля ПЦУ Онуфрія пообіцявши, що Москва ніколи не допустить надання Томосу Українській Церкві. Митрополит Онуфрій повірив Патріарху і загальмував рух за автокефалію в середовищі УПЦ МП.

Патріарх РПЦ Кирил обдурив Предстоятеля ПЦУ Онуфрія, пообіцявши, що Москва ніколи не допустить надання Томосу Українській Церкві. Митрополит Онуфрій повірив Патріарху і загальмував рух за автокефалію в середовищі УПЦ МП.

Про це у себе на Фейсбуці написав митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко).

«На адресу Патріарха Кирила я б ще додав, що він обдурив і Митрополита Онуфрія, пообіцявши неможливість Томосу, переконавши в його нереальності завдяки дипломатичним важелям впливу РФ. У серпні 2018 року, з огляду на неминучість автокефалії, я просив Блаженнішого Онуфрія зібрати Архиєрейський Собор УПЦ, запитати вільну думку єпископату і Собором УПЦ проголосити автокефалію, попросивши її визнання і обдарування одночасно і від Константинополя, і від Москви», - зазначив єрарх ПЦУ.

За його словами, такого сценарію очікувала більшість архиєреїв і священників УПЦ МП.

«Відповідь була така: мені в Москві сказали, ніякого Томосу і ніякої автокефалії не допустять», - згадує митрополит.

«Є Томос. Є Автокефалія. Є визнання. Але є і обдурені, і вороже, і безпідставно, на догоду політичним і особистим інтересам, налаштовані брат проти брата православні віруючі України. Відповідальність лежить саме на Патріарху Кирилі. Митрополит Онуфрій - втілення смиренності. Але смиренність і слухняність - це особиста якість у справі індивідуального спасіння, а не безвідповідальність керівника по відношенню до тих, хто довірився тобі», - додав митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко).