• Головна
  • Новини
  • Митрополит Вінницький ПЦУ просить єрархів Елладської Церкви підтримати ПЦУ...

Митрополит Вінницький ПЦУ просить єрархів Елладської Церкви підтримати ПЦУ

10.10.2019, 10:52
Митрополит Вінницький ПЦУ просить єрархів Елладської Церкви підтримати ПЦУ - фото 1
Митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон звернувся до єрархів Елладської Церкви з проханням підтримати Вселенського Патріарха і ПЦУ.

Митрополит Вінницький і Барський ПЦУ Симеон звернувся до єрархів Елладської Церкви з проханням підтримати Вселенського Патріарха і ПЦУ.

Про це він сказав в інтерв’ю грецьким журналістам, переклад уривку з якого навів у Facebook речник Вінницько-Барської єпархії єромонах Софроній, повідомляє Релігійна правда.

“Від імені вірян, духовенства і єпископів нашої Церкви хотів би звернутися до єрархів Церкви Еллади з проханням у цей непростий час становлення нашої молодої Церкви підтримати Його Всесвятість Патріарха Вселенського Варфоломія, подати нам братню руку любові і стати першими після Вселенського Престолу, хто скаже нашим вірним: “Христос посеред нас!” Перша підтримка – найбільш потрібна і найбільш дорогоцінна, і Православна Церква України її ніколи не забуде”, – наголосив митрополит Симеон.

Також владика під час інтерв’ю відповів на запитання стосовно Об’єднавчого Собору, життя після Томосу та ситуації, яка склалася в Вінницько-Барській єпархії ПЦУ.

Як вже інформувала РІСУ, позачерговий Собор єрархів Елладської Православної Церкви 12 жовтня, у суботу, розгляне українське питання. 7 жовтня на початку засідання Синоду Блаженніший Архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім ІІ підписав відповідне розпорядження.