• Головна
  • Новини
  • Грузинська Православна Церква звинуватила Патріарха Кирила у заохоченні сепаратизму...

Грузинська Православна Церква звинуватила Патріарха Кирила у заохоченні сепаратизму

23.09.2019, 10:17
Патріархія Грузії звинуватила Предстоятеля Російської Православної Церкви в заохоченні сепаратизму шляхом підтримки нового “президента” окупованої Росією Абхазії.

Патріархія Грузії звинуватила Предстоятеля Російської Православної Церкви в заохоченні сепаратизму шляхом підтримки нового “президента” окупованої Росією Абхазії.

Відповідну заяву розповсюдила служба зі зв’язків з громадськістю патріархії, повідомляє Релігійна правда.

16 вересня прес-служба Рауля Хаджимба опублікувала текст вітального послання, яке Патріарх Московський Кирило направив йому в зв’язку перемогою на “виборах президента” Абхазії, повідомляє “Духовний фронт України” з посиланням на “Новини-Грузія”.

У Патріархії Грузії зазначають, що на офіційному сайті Московського Патріархату послання опубліковано не було, проте з боку РПЦ не було заперечення даного факту.

“Земля Абхазії є корінною грузинською територією, і вона повинна сприйматися тільки в межах єдності кордонів Грузії. Це не заперечує навіть Російська Православна Церква і визнає юрисдикцію Грузинської Церкви у цьому просторі. На цьому тлі дії Його Святості Кирила незбагненні для нас і сприймаються як заохочення сепаратизму, який перешкоджає встановленню мирних відносин між грузинами і абхазами”, – сказано в заяві.

Патріархія Грузії висловила надію, що РПЦ поважатиме територіальну цілісність Грузії і, ґрунтуючись на християнському вченні, допоможе нормалізувати відносини між Грузією і Росією, грузинами і абхазами, грузинами і осетинами.