• Головна
  • Новини
  • «Можна, як Пилат, умити руки», - речник ПЦУ прокоментував самовідвід судді у справі УПЦ КП...

«Можна, як Пилат, умити руки», - речник ПЦУ прокоментував самовідвід судді у справі УПЦ КП

16.09.2019, 10:39
«Можна, як Пилат, умити руки», - речник ПЦУ прокоментував самовідвід судді у справі УПЦ КП - фото 1
Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував відвід судді скандального Окружного адміністративного суду Києва Руслана Арсірія у справі щодо “УПЦ КП”.

Речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря) прокоментував відвід судді скандального Окружного адміністративного суду Києва Руслана Арсірія у справі щодо “УПЦ КП”. Про це повідомляє Релігійна правда.

“Вся неправда, яку намагаються приховати, все одно викривається. Можна, як Пилат, умити руки, – але це не позбавляє відповідальності за винесення неправосудних рішень, особливо під тиском та на догоду неправді”, – зазначив владика Євстратій.

o 12 липня стало відомо, що ліквідована “УПЦ КП” звернулася до скандального Окружного адміністративного суду Києва, щоб заборонити Київраді та Київській адміністрації вчиняти будь-які дії щодо передачі чи користування іншим особам, крім УПЦ КП, деяких об’єктів нерухомого майна.

o 30 липня Філарет звернувся до Мін’юсту з проханням продовжити реєстрацію “УПЦ КП”, у відповідь, Мінкульт нагадав, що “УПЦ КП” було ліквідовано 15 грудня 2018 року під час Об’єднавчого собору.

o 4 вересня стало відомо, що Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив ліквідацію “УПЦ КП” на період розгляду справи, поки не буде винесене остаточне судове рішення по справі. Речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) назвав це рішення суду дивним, оскільки воно було ухвалене з четвертої спроби – перші три рази суд відмовляв адвокатам Філарета у розгляді справи.

o 12 вересня зʼявилася інформація, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним наказ Міністерства культури щодо скасування статутів Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП). Православна церква України зазначила, що будь-які рішення суду щодо заборони ліквідації Київського патріархату є незаконними і будуть оскаржені апеляційним порядком.

o 14 вересня суддя Київського адмінсуду заявив про втручання юристки почесного Патріарха Філарета у здійснення правосуддя. Він написав скарги до Вищої ради правосуддя та в прокуратуру. Також він взяв самовідвід у справі.