• Головна
  • Новини
  • Румунська Церква наразі призупинила процес визнання ПЦУ, але діалог буде продовжено, - митрополит Епіфаній...

Румунська Церква наразі призупинила процес визнання ПЦУ, але діалог буде продовжено, - митрополит Епіфаній

30.07.2019, 15:53
Румунська Церква наразі призупинила процес визнання ПЦУ, але діалог буде продовжено, - митрополит Епіфаній - фото 1
Румунська Православна Церква наразі призупинила визнання автокефалії Православної Церкви України через її внутрішні питання.

Румунська Православна Церква наразі призупинила визнання автокефалії Православної Церкви України через її внутрішні питання.

Про це після завершення у Києві Хресного ходу з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній, ймовірно, натякаючи про відділення владики Філарета від ПЦУ, передає Релігійна правда з посиланням на УНН.

“Наша делегація вже неодноразово відвідувала Румунію, зустрічалась, я звертався з листом до Патріарха Даніїла з пропозиціями. Зараз ми втілили в життя їхнє синодальне прохання – що вони хочуть мати в Україні свій румунський вікаріат, подібно до того, як на території Румунії зараз діє український вікаріат в складі Румунської Православної Церкви під керівництвом самого Патріарха”, – сказав Епіфаній.

Тому, з його слів, зараз ПЦУ синодально започаткувала румунський вікаріат, який буде перебувати у складі Української Православної Церкви і керуватись безпосередньо Предстоятелем.

“Ми більш інтенсивно вели переговори з Румунською Церквою перед Пасхою. Але напевне, що в зв’язку з певними нашими внутрішніми питаннями, питання визнання було призупинено. Зараз ми продовжимо діалог і віримо, що Румунська Церква обов’язково продовжить діалог і долучиться до визнання нашого автокефального статусу”, – зазначив митрополит Епіфаній.